Tanda Si Dia Sukakan Anda

Seni percintaan itu sangat rumit dan kadang kala mengelirukan. Tetapi mencari cinta itu merupakan cabaran dan juga perjalanan yang menarik. Tetapi bagaimanakah untuk anda tahu jika sesorang itu sukakan anda? Di sini dikongsikan tips dan petunjuk yang Si Dia sebenarnya telah tertarik dengan anda.

1. Mencari Peluang Untuk Berkomunikasi Dengan Anda

Si dia tiba-tiba bertanyakan soalan kepada anda yang anda sangat pasti dia tahu jawapan kepada soalan tersebut. Atau si dia asyik berulang alik melewati meja anda. Si Dia sebenarnya cuba mencari peluang untuk berkomunikasi dengan anda tetapi masih sangsi dengan penerimaan anda.

2. Bahasa Tubuhnya Ketika Berkomunikasi Dengan Anda

Perhatikan bahasa tubuhnya. Mata yang bersinar, suara yang lembut , riak wajah yang gembira serta sudut badan dan juga kaki yang berat kearah anda semasa berkomunikasi adalah simptom-simptom biasa yang si dia sukakan anda. Tanda yang lebih advance pula adalah seperti dia kerap memainkan rambut atau mungkin juga ketawa dengan kuat bilamana anda membuat lawak ataupun bergurau.

Sentiasa mencari peluang berkomunikasi dengan anda adalah salah satu petunjuk si dia selesa dengan anda

Sentiasa mencari peluang berkomunikasi dengan anda adalah salah satu petunjuk si dia selesa dengan anda

3. Dia Ingat Tarikh Lahir Anda

Jika Si dia mengingati hari lahir anda, ada kemungkinan ianya bermaksud sesuatu terutamanya jika si dia itu adalah lelaki. Lelaki memang lemah dalam perkara mengingat tarikh lahir, termasuklah tarikh lahir orang yang terdekat dengannya. Tetapi sekiranya ada lelaki yang tiba – tiba ingat tarikh lahir anda, berkemungkinan ada sesuatu disitu, walaupun ianya tidak semestinya. Perhatikan tanda – tanda lain untuk pastikan adakah benar si dia sukakan anda atau sekadar kebetulan si dia memang jenis ingat tarikh lahir kawan – kawan sepejabat.

4. Menunjukkan Minat Yang Mendalam Terhadap Cerita Anda

Baik anda meluahkan hal kerja anda yang bertimbun di pejabat mahupun cerita remeh tentang si kucing anda yang tak suka mandi, si dia menunjukkan minat yang mendalam terhadap cerita anda dan banyak bertanya untuk tahu lebih lanjut. Dah hampir pasti dah tu si dia sebenarnya tergilakan anda.

Jodoh dan pertemuan di tangan Allah. Jika ditakdirkan si dia adalah jodoh kita, sentiasalah berdoa agar hubungan diberkati.

Jodoh dan pertemuan di tangan Allah. Jika ditakdirkan si dia adalah jodoh kita, sentiasalah berdoa agar hubungan diberkati.

5. Mengajak Anda Keluar

Sekiranya si dia mempunyai majoriti tanda-tanda yang disenaraikan di atas dan kemudiannya satu hari mengajak anda untuk keluar berdua, walaupun sekadar makan tengahari bersama, tahniah diucapkan kepada anda dan selamat datang ke alam percintaan. Mana tahu mungkin perasaan suka ini satu hari nanti membawa anda berdua ke jinjang pelamin.

Artikel Yang Mungkin Anda Ingin Baca

5 Sebab Panduan Dan Adab Beraya Rumah Mertua Ini P... Musim raya semakin hampir dan mungkin tahun ini tiba giliran anda untuk beraya di rumah mertua. Beraya di rumah mertua sudah tentu tidak sama seperti ...
Sebab Musabab Songket Semakin Dipandang Sepi Oleh ... Songket adalah tenunan tradisional yang menjadi kebanggaan masyarakat Melayu di serata Nusantara. Ianya adalah tenunan yang dihasilkan dari benang ema...
Nilai Mas Kahwin Mengikut Negeri 2016 Mas kahwin atau mahar adalah pemberian wajib yang diberikan oleh suami kepada isteri sewaktu berlangsungnya pernikahan. Mas kahwin adalah hak mutlak i...
Wajah Baru Kahwin Mall Yang Penuh Bergaya Kini zaman peranti mudah alih telah mengambil tempat. Bakal pengantin hanya perlu duduk bersama dan berbincang berkenaan vendor yang akan mereka pilih...
Seorang yang suka melakukan kerja-kerja lasak dan mempunyai minat yang mendalam dalam melakukan sesuatu yang mencabar.