Tanda Si Dia Sukakan Anda

Seni percintaan itu sangat rumit dan kadang kala mengelirukan. Tetapi mencari cinta itu merupakan cabaran dan juga perjalanan yang menarik. Tetapi bagaimanakah untuk anda tahu jika sesorang itu sukakan anda? Di sini dikongsikan tips dan petunjuk yang Si Dia sebenarnya telah tertarik dengan anda.

1. Mencari Peluang Untuk Berkomunikasi Dengan Anda

Si dia tiba-tiba bertanyakan soalan kepada anda yang anda sangat pasti dia tahu jawapan kepada soalan tersebut. Atau si dia asyik berulang alik melewati meja anda. Si Dia sebenarnya cuba mencari peluang untuk berkomunikasi dengan anda tetapi masih sangsi dengan penerimaan anda.

2. Bahasa Tubuhnya Ketika Berkomunikasi Dengan Anda

Perhatikan bahasa tubuhnya. Mata yang bersinar, suara yang lembut , riak wajah yang gembira serta sudut badan dan juga kaki yang berat kearah anda semasa berkomunikasi adalah simptom-simptom biasa yang si dia sukakan anda. Tanda yang lebih advance pula adalah seperti dia kerap memainkan rambut atau mungkin juga ketawa dengan kuat bilamana anda membuat lawak ataupun bergurau.

Sentiasa mencari peluang berkomunikasi dengan anda adalah salah satu petunjuk si dia selesa dengan anda

Sentiasa mencari peluang berkomunikasi dengan anda adalah salah satu petunjuk si dia selesa dengan anda

3. Dia Ingat Tarikh Lahir Anda

Jika Si dia mengingati hari lahir anda, ada kemungkinan ianya bermaksud sesuatu terutamanya jika si dia itu adalah lelaki. Lelaki memang lemah dalam perkara mengingat tarikh lahir, termasuklah tarikh lahir orang yang terdekat dengannya. Tetapi sekiranya ada lelaki yang tiba – tiba ingat tarikh lahir anda, berkemungkinan ada sesuatu disitu, walaupun ianya tidak semestinya. Perhatikan tanda – tanda lain untuk pastikan adakah benar si dia sukakan anda atau sekadar kebetulan si dia memang jenis ingat tarikh lahir kawan – kawan sepejabat.

4. Menunjukkan Minat Yang Mendalam Terhadap Cerita Anda

Baik anda meluahkan hal kerja anda yang bertimbun di pejabat mahupun cerita remeh tentang si kucing anda yang tak suka mandi, si dia menunjukkan minat yang mendalam terhadap cerita anda dan banyak bertanya untuk tahu lebih lanjut. Dah hampir pasti dah tu si dia sebenarnya tergilakan anda.

Jodoh dan pertemuan di tangan Allah. Jika ditakdirkan si dia adalah jodoh kita, sentiasalah berdoa agar hubungan diberkati.

Jodoh dan pertemuan di tangan Allah. Jika ditakdirkan si dia adalah jodoh kita, sentiasalah berdoa agar hubungan diberkati.

5. Mengajak Anda Keluar

Sekiranya si dia mempunyai majoriti tanda-tanda yang disenaraikan di atas dan kemudiannya satu hari mengajak anda untuk keluar berdua, walaupun sekadar makan tengahari bersama, tahniah diucapkan kepada anda dan selamat datang ke alam percintaan. Mana tahu mungkin perasaan suka ini satu hari nanti membawa anda berdua ke jinjang pelamin.

Artikel Yang Mungkin Anda Ingin Baca

8 Sebab Kenapa Jurufoto ‘Layak’ Terima... Jurufoto adalah salah satu perkhidmatan yang boleh dianggap wajib di majlis perkahwinan. Mereka adalah insan yang akan memastikan hari bersejarah kita...
Kesilapan Biasa Deejay Perkahwinan, Nombor 8 Palin... Deejay dan PA System (sistem siaraya) bukanlah sesuatu yang baharu di dalam industri penyedia khidmat perkahwinan. Mungkin suatu ketika dahulu, ada ya...
Kelebihan Dan Kekurangan Rewang Dibongkar Selain daripada melangsungkan majlis perkahwinan di ballroom dan dewan serbaguna, rumah kediaman juga merupakan antara pilihan utama dalam pemilihan l...
Hadiah Perkahwinan Menarik Dengan Kos Bawah RM20 Majlis rakan anda di hujung-hujung bulan? Kebetulan pula bulan ini adalah bulan di mana cukai jalan dan insuran kereta anda tamat tempoh. Atau majlis ...
Seorang yang suka melakukan kerja-kerja lasak dan mempunyai minat yang mendalam dalam melakukan sesuatu yang mencabar.