Hadiah Perkahwinan Popular Sepanjang Zaman Didedah

Posting kali ini, kami akan mendedahkan dan membongkar apakah hadiah yang popular dan sering diberikan oleh tetamu kepada pengantin di majlis perkahwinan. Daripada 10 orang yang telah ditemuramah, hasil daripada sessi tersebut kami telah berjaya memperoleh data untuk memutuskan bahawa senarai hadiah yang kami sebutkan di bawah adalah 5 hadiah yang paling popular sepanjang zaman.

Berikut adalah Top 5 hadiah yang sering diberi dan diterima di majlis perkahwinan dan kebiasaannya pengantin akan terima lebih dari satu.

1. Ang Pow Atau Wang

Wang ringgit yang dimasukkan di dalam sampul menerima undian tertinggi sekali. Ianya mudah dibawa dan kebiasaannya wang ini akan disampaikan kepada ibubapa pengantin yang menyambut tetamu. Wang adalah hadiah yang selamat dan pasti dapat dimanfaatkan oleh pengantin.

Masukkan wang yang ingin anda berikan di dalam sampul yang sesuai. Sampul duit raya juga boleh digunakan.

Masukkan wang yang ingin anda berikan di dalam sampul yang sesuai. Sampul duit raya juga boleh digunakan.

2. Set Pinggan Mangkuk

Agak klasik. Tetapi inilah realitinya. Set pinggan mangkuk adalah hadiah yang paling membosankan yang sering diterima. Biasanya set pinggan mangkuk diletakkan di dalam kotak petak dan ianya mudah disampul. Maka tidak hairanlah set pinggan mangkuk menduduki tangga kedua.

Set pinggan mangkuk sangat diperlukan bila ibubapa atau keluarga mertua datang menziarah

Set pinggan mangkuk sangat diperlukan bila ibubapa atau keluarga mertua datang menziarah

3. Pengosok Pakaian Atau Iron

Kotaknya kecil tetapi berat. Pasti ianya adalah pengosok pakaian atau iron. Tetapi zaman kini, iron tidak berat lagi seperti dahulu dan ianya boleh didapati dengan harga yang lebih murah berbanding 10 atau 15 tahun lepas.

iron

Sekiranya pengantin mempunyai pembantu rumah atau bibik, boleh dihadiahkan kepada mereka

4. Toaster Atau Pembakar Roti

Selepas berhabisan melangsungkan perkahwinan, pasti pengantin perlu berjimat cermat untuk menguruskan kehidupan berumahtangga. Mujur ada toaster yang dihadiahkan oleh kawan-kawan. Pagi, petang, siang, malam boleh makan roti bakar.

rotibakar

Inilah hasilnya bila anda menggunakan toaster hasil pemberian rakan anda.

5. Cerek Air Elektrik

Lepas dapat toaster, dapat pula cerek air elektrik. Bolehlah buat kopi panas untuk Si Hubby. Macam sudah rancang pula rakan-rakan yang berikan hadiah begini. Lepas buat roti bakar, boleh bancuh kopi dan dituangkan ke dalam set pinggan mangkuk untuk dinikmati oleh sang suami yang kemas pakaiannya digosok tajam tepi. Amboi!

Cerek elektrik juga tidak ketinggalan tersenarai di dalam top 5

Cerek elektrik juga tidak ketinggalan tersenarai di dalam top 5

Kesimpulan yang dapat kami buat hasil dari temuramah ini adalah, walau apa pun hadiah yang anda berikan ianya sangat bermakna buat si pengantin. Pastikan anda tuliskan ucapan-ucapan manis pada hadiah yang anda bawa. Ianya pasti akan meninggalkan sejuta makna terhadap persahabatan anda dengan pengantin.

Kredit gambar: Favorsandfestivities

Artikel Yang Mungkin Anda Ingin Baca

Nilai Mas Kahwin Mengikut Negeri 2016 Mas kahwin atau mahar adalah pemberian wajib yang diberikan oleh suami kepada isteri sewaktu berlangsungnya pernikahan. Mas kahwin adalah hak mutlak i...
Doa Untuk Majlis Perkahwinan بِسْمِ اللهِ اْلرَّحْمنِ اْلرَّحِيْم الحمد لله ربّ العالمين والصلاة والسّلام على سَيِّدِنَا محمدٍ وَعَلَى الِهِ وَأَصْحَابِهِ أَجْمَعِيْنَ اللهم صلي...
Video Pengantin Bengang Kek Kahwin Jatuh Pasangan mempelai bengang apabila kek perkahwinan dua tingkat mereka terjatuh angkara kecuaian badut. Majlis yang sepatutnya menjadi hari terbahag...
Kini Anda Boleh Mendaftar Dengan Akaun Facebook Team Kahwin Mall ingin memaklumkan kepada pengguna atau vendor perkahwinan khasnya bahawa satu fungsian terkini telah diaktifkan di portal Kahwin Mall...
Gadis sunti yang sedang berjinak-jinak dalam bidang penulisan. Masih di dalam proses pembelajaran bagi memantapkan artikel yang disumbangkan. Saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan.